Σελόντα: Τα σημεία που έφεραν την εταιρεία σε κερδοφορία

Εντός Σεπτεμβρίου θα κλειδώσουν και πιθανότατα θα γνωστοποιηθούν οι – μέχρι στιγμής – 32 ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Σελόντα. Υπενθυμίζουμε ότι, την επόμενη εβδομάδα, και, συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών, τόσο για τη Σελόντα, όσο και το Νηρέα, ενώ όσοι από τους ενδιαφερόμενους περάσουν στην επόμενη […]

8 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εντός Σεπτεμβρίου θα κλειδώσουν και πιθανότατα θα γνωστοποιηθούν οι – μέχρι στιγμής – 32 ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Σελόντα. Υπενθυμίζουμε ότι, την επόμενη εβδομάδα, και, συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών, τόσο για τη Σελόντα, όσο και το Νηρέα, ενώ όσοι από τους ενδιαφερόμενους περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση και των δύο εταιρειών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Σελόντα, Θανάσης Σκορδάς, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, σημείωσε σχετικά με την πορεία της επιχείρησης: “Η γενική συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο, κατά την οποία η εταιρεία ανακάμπτει με σταθερά βήματα, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά”.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Όπως σημείωσε ο κύριος Σκορδάς, ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης με εισφορά του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της ΔΙΑΣ, ενώ υλοποιείται μια νέα εμπορική πολιτική, με άξονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι υλοποιείται ένα πολυεπίπεδο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα, Μιχάλης Παναγής σημείωσε: “Ο όμιλος, σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, κατάφερε να εδραιώσει την ηγετική του θέση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της λειτουργικής του κερδοφορίας”.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

Κατά τον ίδιο, οι παράγοντας, που έφεραν τη Σελόντα σε καθεστώς κερδοφορίας, είναι η στρατηγική της τοποθέτηση σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές Ευρώπης και Αμερικής, η ανάπτυξη κι ενίσχυση εμπορικών δικτύων διάθεσης κι η αύξηση του μεριδίου αγοράς στα μεγάλα διεθνή supermarket.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προέβη στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής, στην αύξηση της παραγωγικότητας των μονάδων εκτροφής, στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος, που αποβλέπει στην αναβάθμιση των παραγωγικών λειτουργιών, στην αναδιοργάνωση των πληροφοριακών συστημάτων και των MIS, και στη διακοπή μη αποτελεσματικών επενδυτικών κινήσεων, όπως τόνισε ο κύριος Παναγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2023