Το Βασιλικό γιόρτασε την Αγιοφάνεια του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωαννου του Ρώσσου στο Βασιλικό Χαλκίδος, με αφορμή την επέτειο της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1960. Το απόγευμα της 2ας Σεπτεμβρίου, ετελέσθη Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων, […]

3 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωαννου του Ρώσσου στο Βασιλικό Χαλκίδος, με αφορμή την επέτειο της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1960.

Το απόγευμα της 2ας Σεπτεμβρίου, ετελέσθη Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων, αλλά και πλήθους προσκυνητών.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωάννου, ανά τις οδούς της Ενορίας.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό και τον οικείο εφημέριο, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο.

Τον θείο λόγο κήρυξε, μετά τα ιερά Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο γεγονός της πίστεως και πώς αυτή φανερώνεται στη ζωή των ανθρώπων.

Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί του Βασιλικού και ευρύτερα του Ληλαντίου Πεδίου, ενώ και αυτή η πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Σεπτεμβρίου 2023