Όπλα, χασισόδεντρα και λαθραίος καπνός στο Καρπενήσι

Συνελήφθησαν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έβγαλαν «λαγούς» μετά από διαδοχικές έρευνες Έβγαλαν «λαγούς» οι διαδοχικές έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Καρπενησίου στα σπίτια δυο συγχωριανών σε περιοχή των Αγράφων στην Ευρυτανία, καθώς διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν μια μίνι χασισοφυτεία και γέμιζαν τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό, ενώ κατείχαν και παράνομα όπλα. Πρώτος συνελήφθη […]

22 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνελήφθησαν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έβγαλαν «λαγούς» μετά από διαδοχικές έρευνες

Έβγαλαν «λαγούς» οι διαδοχικές έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Καρπενησίου στα σπίτια δυο συγχωριανών σε περιοχή των Αγράφων στην Ευρυτανία, καθώς διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσαν μια μίνι χασισοφυτεία και γέμιζαν τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό, ενώ κατείχαν και παράνομα όπλα.

Πρώτος συνελήφθη ένας 54χρονος, στο σπίτι του οποίου κατασχέθηκαν 758,28 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 17,72 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο με ένα φυσίγγιο και έναν κάλυκα, για το οποίο δεν διέθετε άδεια κατοχής. Έπειτα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών ο 51χρονος συντοπίτης του που είχε στο σπίτι του 153,04 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού μαζί με 184 σιγαροφυσίγγια που είχε γεμίσει με αυτόν, αδασμολόγητο καπνό, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς την σχετική άδεια και 74 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος καλλιεργούσε πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,5 μέτρων σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αγροτεμαχίου του, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με ένα λάστιχο ποτίσματος. Ο αδασμολόγητος καπνός και τα τσιγάρα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ οι δυο άνδρες που κατηγορούνται για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2024