Τα λεφτά του Επιμελητηρίου δεν είναι για προεκλογικές δαπάνες

Την ανάκληση της απόφασης για το βιβλίο γαστρονομίας που θέλει να εκδώσει η Βούλα Αγιοστρατίτη, ζητά ο Γιάννης Μαραγκός Το ποσό των 10.000 ευρώ θα δοθεί με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την έκδοση του γαστρονομικού χάρτη του νησιού. Την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης ζητά ο Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος απέστειλε την […]

2 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ανάκληση της απόφασης για το βιβλίο γαστρονομίας που θέλει να εκδώσει η Βούλα Αγιοστρατίτη, ζητά ο Γιάννης Μαραγκός

Το ποσό των 10.000 ευρώ θα δοθεί με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την έκδοση του γαστρονομικού χάρτη του νησιού. Την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης ζητά ο Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος απέστειλε την παρακάτω σχετική επιστολή:

“Κατά την σύγκληση της Διοικητικής Επιτροπής την 29/08/2017, με οριακή πλειοψηφία 3-2  και μειοψηφήσαντες τον πρόεδρο και Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, αποφασίσθηκε η εκταμίευση ποσού 10.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου.

Τα χρήματα αυτά βάσει της απόφασης θα τα διαχειρισθεί αποκλειστικά και μόνο το ένα από τα τρία μέλη της πλειοψηφίας της Δ.Ε., η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου.

Κατόπιν τούτου σας επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ανάλογη απόφαση και δεν συντρέχουν σοβαροί επείγοντες λόγοι να παρακαμφθεί το Δ.Σ. ώστε την απόφαση να λάβει η Δ.Ε.

β) Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. έγκρισης 10.000 ευρώ για έκδοση βιβλίου, που αφορά όμως τον προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση την έκδοση του βιβλίου πριν παρουσιαστεί στην  Δ.Ε. δείγμα  του συγκεκριμένου βιβλίου.

γ) Η έγκριση του ποσού θα αποφασιζόταν από το Δ.Σ. αφού προηγουμένως προσκομίζονταν στο Επιμελητήριο τουλάχιστον τρεις προσφορές από διαφορετικούς  ενδιαφερόμενους για να αποφασισθεί η πλέον συμφέρουσα πρόταση, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Η Βούλα Αγιοστρατίτη

Βάσει των ανωτέρω παρακαλώ όπως η Δ.Ε., η διεύθυνση, αλλά και το λογιστήριο, τους οποίους καθιστώ υπεύθυνους, να μη προβούν  σε καμία ενέργεια εκταμίευσης του ποσού εάν προηγουμένως δεν επανέλθει το θέμα προς λήψη απόφασης .

Τέλος  σας επισημαίνω ότι βάσει του κανονισμού του Επιμελητηρίου άρθρο 9 παρ.3 κάθε μέλος του Δ.Σ. ευθύνεται έναντι του Επιμελητηρίου εφόσον με ενέργειές του ή με παραλείψεις του προκαλέσει ζημιά σε αυτό ή στα οικονομικά του συμφέροντα.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024