Υπάρχει ισονομία σ’ αυτό το Κράτος;

Μεγάλα ερωτήματα προβάλλονται σχετικά με την ισονομία σ’ αυτή τη χώρα. Οι Κυβερνήσεις αναλίσκονται γύρω από την προστασία μερίδας πολιτών, οι οποίοι τα χρόνια των «παχιών αγελάδων» έπαιρναν δάνεια ακόμα και για χαρτί τουαλέτας. Υπήρχαν συμπολίτες μας που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν με όλα τα αγαθά της σύγχρονης εποχής. Κυκλοφορούσαν στα καλλίτερα […]

16 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μεγάλα ερωτήματα προβάλλονται σχετικά με την ισονομία σ’ αυτή τη χώρα. Οι Κυβερνήσεις αναλίσκονται γύρω από την προστασία μερίδας πολιτών, οι οποίοι τα χρόνια των «παχιών αγελάδων» έπαιρναν δάνεια ακόμα και για χαρτί τουαλέτας. Υπήρχαν συμπολίτες μας που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν με όλα τα αγαθά της σύγχρονης εποχής. Κυκλοφορούσαν στα καλλίτερα στέκια, με τις πιο ακριβές μάρκες ρούχων, άφηναν μπουρμπουάρ που δεν έβλεπαν ούτε τα γκαρσόνια σε στέκια του City, ζούσαν σε σπίτια που δεν είχαν ονειρευτεί. Ήταν τόσο προκλητικός ο τρόπος ζωής των περισσοτέρων εξ ημών, που θυμάμαι ένα έλληνα εστιάτορα στη Γερμανία, που γυρνώντας από τις διακοπές του στην πατρίδα μου είπε: «είναι η πρώτη φορά που ένιωσα φτωχός στην Ελλάδα». Κι ας είχε έρθει με αμάξι 4000 κυβικών!!! Οι μισθοί ήταν εξωπραγματικοί για την ελληνική οικονομία. Αρκεί να σας κάνω σύγκριση με τον μισθό του πρ. δ/ντή της «Ελευθεροτυπίας», Σερ. Φυντανίδη, που όπως αποκάλυψε η κα Τεγοπούλου, ήταν 60.000 ευρώ. Ο μισθός διευθυντικού στελέχους στο Γερμανικό περιοδικό STERN ήταν 15.000 ευρώ, το οποίο είναι απείρως δυναμικότερο παγκοσμίως από την ελληνική «Ελευθεροτυπία».

Όλα αυτά όμως τα είχαν με πλαστικό χρήμα, όπως λέμε στην αγορά. Δηλαδή με δάνεια, κάρτες πιστωτικές και κάθε άλλου είδους πίστωση. Όλοι ζούσανε, όπως έλεγε και το σλόγκαν του ΕΟΤ, «Το μύθο μας». Τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής όλοι ζητούν προστασία. Γιατί παρακαλώ; Για να σώσεις το σπίτι που το χρωστάς και στην ουσία στο πληρώνει ο συνεπής φορολογούμενος; Αυτός δεν είναι που καλείται κάθε τόσο από τις Κυβερνήσεις να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τις τράπεζες που σε δάνεισαν κι εσύ δεν έχεις να τους καλύψεις; Και τι κάνει το Κράτος για όσους του χρωστούν και δεν του τα δίνουν; Καμία προστασία. Αντίθετα άγριο κυνηγητό, διαπόμπευση με δημοσίευση ονομάτων οφειλετών, φυλάκιση, κατασχέσεις και της τελευταίας δεκάρας τους κ.ά.

Και τι κάνε το Κράτος σ’ όλους αυτούς που παρά τη δύσκολη συγκυρία, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, με γογγυσμό ή όχι, πληρώνουν κάθε είδους φόρο ή δόση στην τράπεζα. Γι’ αυτούς τι κάνει το Κράτος;

Που λοιπόν βρίσκεται η ισονομία σ’ αυτό το Κράτος;

Υ.Γ.: Το πιο εξοργιστικό βέβαια είναι ότι πολλοί από τους δήθεν ιδιοκτήτες που ζητούν την προστασία της Πολιτείας για να μην χάσουν την… περιουσία τους, κυνηγούν τα θύματα-ενοικιαστές όταν αργούν να τους πληρώσουν το νοίκι, τους εξευτελίζουν και στο τέλος με το Νόμο τους κάνουν έξωση!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024