Για δεύτερη χρονιά πιστοποιημένο το βαμβάκι Ορχομενού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού συνεχίζει το πρότζεκτ Cottonbest EU, δείχνοντας ότι ο δρόμος του ποιοτικού βάμβακος είναι ο πιο επικερδής. Το βαμβάκι μαζεύεται από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδίδεται μόνο το πρώτο χέρι.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού συνεχίζει το πρότζεκτ Cottonbest EU, δείχνοντας ότι ο δρόμος του ποιοτικού βάμβακος είναι ο πιο επικερδής.

Το βαμβάκι μαζεύεται από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδίδεται μόνο το πρώτο χέρι. Στο εκκοκκιστήριο συλλέγεται, φυλάσσεται και εκκοκκίζεται ξεχωριστά.

Μέχρι τώρα έχουν μαζευτεί και αποθηκευτεί πάνω από 100 τόνοι υψηλής ποιότητας βαμβακιού, με πολύ χαμηλή υγρασία (πάντα κάτω από 10%) και απίστευτη λευκότητα.

Η προσεγμένη διαδικασία συλλογής ακολουθεί τα περσινά βήματα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Και φέτος ο σπόρος που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ST-318 της Pioneer Hellas με τα γνωστά υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ προσφέρουν και φέτος +6 λεπτά στους παραγωγούς του συνεταιρισμού που καλλιεργούν τον συγκεκριμένο σπόρο και την συγκεκριμένη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι η ομάδα παραγωγών που συμμετέχει φέτος έχει αυξήσει τα μέλη της από 32 σε 52 με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού συνεχίζει το πρότζεκτ Cottonbest EU, δείχνοντας ότι ο δρόμος του ποιοτικού βάμβακος είναι ο πιο επικερδής.

Το βαμβάκι μαζεύεται από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδίδεται μόνο το πρώτο χέρι. Στο εκκοκκιστήριο συλλέγεται, φυλάσσεται και εκκοκκίζεται ξεχωριστά.

Μέχρι τώρα έχουν μαζευτεί και αποθηκευτεί πάνω από 100 τόνοι υψηλής ποιότητας βαμβακιού, με πολύ χαμηλή υγρασία (πάντα κάτω από 10%) και απίστευτη λευκότητα.

Η προσεγμένη διαδικασία συλλογής ακολουθεί τα περσινά βήματα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Και φέτος ο σπόρος που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ST-318 της Pioneer Hellas με τα γνωστά υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ προσφέρουν και φέτος +6 λεπτά στους παραγωγούς του συνεταιρισμού που καλλιεργούν τον συγκεκριμένο σπόρο και την συγκεκριμένη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι η ομάδα παραγωγών που συμμετέχει φέτος έχει αυξήσει τα μέλη της από 32 σε 52 με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *