Παρουσία του Μητροπολίτη οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στη Χαλκίδα

Το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Πανηγυρική Δοξολογία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με αφορμή την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην Δοξολογία συμμετείχε σύμπας σχεδόν ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως Χαλκίδος, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και τον Τοπικών Αρχών […]

30 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Πανηγυρική Δοξολογία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με αφορμή την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην Δοξολογία συμμετείχε σύμπας σχεδόν ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως Χαλκίδος, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και τον Τοπικών Αρχών και ο Λαός της Πόλεως.

Αμέσως μετά την δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς του, στην πλατεία Ηρώου, τέλεσαν νεκρώσιμο τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών όσων αγωνίστηκαν για την πίστη και την πατρίδα, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και κατόπιν η μαθητική παρέλαση στην παραλία της πόλης, με πληθωρική συμμετοχή του λαού της Χαλκίδος.

Εν τω μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε και στις προσκλήσεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος και του 1ου Λυκείου Χαλκίδος και παρακολούθησε τις ωραιότατες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν τα δύο αυτά σχολεία, με την ευθύνη των συλλόγων των εκπαιδευτικών τους, για την  Εθνική Επέτειο και συνεχάρη από καρδίας τους διδάσκοντες και διδασκόμενους για την διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024