Σαρωτικός Δαίδαλος: Στα «λευκά» από το χαλάζι Φθιώτιδα, Κατάκολο και Μαραθώνας

Το βαρομετρικό χαμηλό Δαίδαλος συνεχίζει να πλήττει τη χώρα ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, το Κατάκολο Ηλείας, και τον Μαραθώνα. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις οι οποίες στην περίπτωση της Φθιώτιδας ειδικά ήταν τόσο έντονη που χρειάστηκαν εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους […]

25 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το βαρομετρικό χαμηλό Δαίδαλος συνεχίζει να πλήττει τη χώρα ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, το Κατάκολο Ηλείας, και τον Μαραθώνα.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις οι οποίες στην περίπτωση της Φθιώτιδας ειδικά ήταν τόσο έντονη που χρειάστηκαν εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ το λιμάνι στο Κατάκολο έμοιαζε κυριολεκτικά χιονισμένο από το χαλάζι.

Βγήκαν τα εκχιονιστικά στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας όπου η έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

Στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυκλοφορία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.

«Χιονισμένο» έμοιαζε το Κατάκολο Ηλείας

Ο Δαίδαλος χτύπησε στο πέρασμά του και το Κατάκολο Ηλείας όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο λιμάνι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες το οδόστρωμα καλύφθηκε από το χιόνι!

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ilialive δημοσιεύει εικόνες από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Κατακόλου.

Το «έστρωσε» με χαλάζι στον Μαραθώνα

Η κακοκαιρία όμως έπληξε και τον Μαραθώνα όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα να λεπτά να δείχνουν όλα χιονισμένα.

Η κακοκαίρια αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές και καταιγίδες. Αστατος, με μπόρες, θα είναι ο καιρός και στην Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024