Στη Λαμία έχει… στάση

«Φρένο» στον Πανιώνιο έβαλε η Λαμία. Στο πρώτο της ματς στη φυσική της έδρα, η ομάδα του Τεννέ υποχρέωσε τους «κυανέρυθρους» στην παρθενική τους ήττα, χάρη στο φανταστικό γκολ του Μπλάζιτς (1-0). Είδε κορυφή και… ζαλίστηκε ο Πανιώνιος. Με τον Παπαδόπουλο να πιάνει και τα… άουτ και τον Μπλάζιτς να χτυπάει στο δεύτερο μέρος, η […]

2 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

«Φρένο» στον Πανιώνιο έβαλε η Λαμία. Στο πρώτο της ματς στη φυσική της έδρα, η ομάδα του Τεννέ υποχρέωσε τους «κυανέρυθρους» στην παρθενική τους ήττα, χάρη στο φανταστικό γκολ του Μπλάζιτς (1-0).

Είδε κορυφή και… ζαλίστηκε ο Πανιώνιος. Με τον Παπαδόπουλο να πιάνει και τα… άουτ και τον Μπλάζιτς να χτυπάει στο δεύτερο μέρος, η Λαμία πήρε τη νίκη στο πρώτο της παιχνίδι στη φυσική της έδρα!

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε να βάλει με τίποτα γκολ και έχασε την ευκαιρία εφόσον κέρδιζε να ανέβαινε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας! Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου λόγω αποβολής του Γκιοατά στο 80ο λεπτό.

Στους επτά βαθμούς ανέβηκε η Λαμία, στους 11 παρέμειναν οι «κυανέρυθροι».

Το ματς

Με διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο, να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία του Παπαδόπουλου μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» είχαν το πάνω χέρι εξ αρχής και άρχιζαν να φτιάχνουν τη μία φάση μετά την άλλη.

Στο 7’ ο Σπιριντόνοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, βγήκε τετ-α-τετ και έκανε το πλασέ πάνω από τον Παπαδόπουλο αλλά ο Αναστασιάδης έδιωξε με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει την γραμμή! Πέντε λεπτά αργότερα δε και μετά από ωραία κομπίνα, ο Μασούντ έβγαλε τον Γεσίλ σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων τον σταμάτησε. Από την άλλη μεριά, η Λαμία έπαιζε κλειστά και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη την γρήγορη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή. Στο 20ο λεπτό, λοιπόν, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βλάχου μετά από σουτ του Ακόστα στην κίνηση. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του Πανιωνίου που ήταν στο… μισό μέτρο αλλά και πολύ κοντά στο σώμα του και ο διαιτητής σωστά δεν υπέδειξε την παράβαση. Δευτερόλεπτα αργότερα οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ξανά αλλά ο Παπαδόπουλος είπε και πάλι «όχι», ενώ το ίδιο συνέβη και στο 28ο λεπτό με τους ίδιους δράστες! Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον

Η παραπάνω φάση ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ότι ο Μπάμπης Τεννές αποφάσισε να προχωρήσει στο 34’ σε αλλαγή τακτικής. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βουό αντί του Κουτρομάνου, με τον Βασιλαντωνόπουλο να περνά δεξί μπακ και τον Βάντερσον στα εξτρέμ.

Η Λαμία είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ισορροπήσει το ματς αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτιάξουν ακόμη μία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ήταν το 72’ όταν ο Βλάχος με φοβερή μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μασούρα, αυτός νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια το μονοκόμματο σουτ του Σπιριντόνοβιτς μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ. Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι κυανέρυθροι, πάντως, το έκαναν οι γηπεδούχοι.

Στο 78ο λεπτό, ο Μπανανά έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα, με τον Μπλάζιτς να πιάνει φοβερό σουτ στην κίνηση και να την στέλνει εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κότνικ, προκαλώντας ντελίριο στους οπαδούς της Λαμίας! Το 1-0 ήταν γεγονός και δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Γι αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Γκιοατά, ο οποίος σε μια αψιμαχία με τον Βασιλαντωνόπουλο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και έκοψε τα… φτερά του Πανιωνίου για ισοφάριση.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (34’ Βουό), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (75’ Φράγκος), Πίτι (68’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος (85’ Κάργας), Σαββίδης (66’ Σιώπης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λαμπρού (66’ Μασούρας), Γεσίλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024