Συνάντηση Μπακογιάννη με Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Διοικητήριο της Χαλκίδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά την συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Επίσης, τον ενημέρωσε για τις μεγάλες ανάγκες στις υποδομές της Εύβοιας και κυρίως για […]

7 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Διοικητήριο της Χαλκίδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά την συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Επίσης, τον ενημέρωσε για τις μεγάλες ανάγκες στις υποδομές της Εύβοιας και κυρίως για τα μεγάλα έργα που αφορούν στο νομό, όπως είναι η παράκαμψη της Χαλκίδας και του Βασιλικού και η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ο κ. Μπακογιάννης, ανέφερε ακόμη τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ήδη έχει αναπτύξει η Περιφέρεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με στοιχεία για την απόδοσή τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα κέντρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, την ενεργό παρουσία της Περιφέρειας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, την εξέλιξη των έργων εξυγίανσης και ανάπτυξης του Ασωπού, αλλά και την υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Στην συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, εκτέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε σχέση με την ανεργία και την αποβιομηχάνισή της.
«Εδώ γίνεται μία συγκροτημένη δουλειά, από όλους μας, για να επιτύχουμε γρήγορη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων για τα οποία καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε απρόσκοπτη χρηματοδότηση, αλλά και να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο. Να είμαστε η Περιφέρεια που θα καταφέρει να βγει πρώτη από την οικονομική κρίση. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, αλλά με πράξη και πρωτοβουλίες που δίνουν ώθηση. Θέλουμε εμείς να συμπαρασύρουμε το κεντρικό κράτος να ξεκολλήσει από την γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις του και όχι το αντίστροφο. Αυτό ζήτησα και από τον Υπουργό. Να σταθεί δίπλα στην προσπάθειά μας στην πράξη, την ουσία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024