Με λατρευτικές συνάξεις θα εορτασθεί η κατατάξη στους Αγίους του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη

Με μεγάλη ευχαρίστηση και συγκίνηση ανακοινώθηκε από την Ι. Μητρόπολη Χαλκίδας, , ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδρίασε στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αποφάσισε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991). Η αγιοκατάταξη έγινε κατόπιν […]

28 Νοεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με μεγάλη ευχαρίστηση και συγκίνηση ανακοινώθηκε από την Ι. Μητρόπολη Χαλκίδας, , ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδρίασε στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αποφάσισε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991). Η αγιοκατάταξη έγινε κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η οποία υποβλήθηκε μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία και την ενέκρινε.

Σήμερα πρωί, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος προεξήχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ και είχε χαρακτήρα δοξολογικό και ευχαριστιακό προς τον Θεό, για την ανάδειξη του Οσίου Ιακώβου.

Ακόμη, την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη του εξ Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, θα ψαλεί και η Ακολουθία, ώστε να ευχαριστήσει δοξολογικά και ο λαός της έδρας της Ι. Μητροπόλεως μας για την αγιοκατάταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024