Στις φυλακές του Ελαιώνα έφτασε η Βίκυ Σταμάτη – Στις ίδιες φυλακές η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στις φυλακές του Ελαιώνα έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η Βίκυ Σταμάτη. Στις ίδιες φυλακές αναμένεται και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Οι γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα απέκτησαν πρόσφατα ένα νεο κόμματι όπου μπορούν οι έγκλειστες να μένουν με τα παιδιά τους και να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά. Την Τετάρτη, μετά από μία μαραθώνια […]

2 Νοεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στις φυλακές του Ελαιώνα έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η Βίκυ Σταμάτη. Στις ίδιες φυλακές αναμένεται και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Οι γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα απέκτησαν πρόσφατα ένα νεο κόμματι όπου μπορούν οι έγκλειστες να μένουν με τα παιδιά τους και να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά.

Την Τετάρτη, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία τριών ημερών ολοκληρώθηκε η έκδοση της απόφασης για το Akis Gate.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με εντάσεις.«Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη«, είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. «Είναι προκατειλειμμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο», φωναξε απο το εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Το δικαστήριο αποφασισε να αποδεσμευθεί το ακινητο της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι το οποίο της παραχωρηθηκε με γονική παροχή. Ήταν το ζήτημα που είχε προκαλέσει νωρίτερα την έκρηξη της.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοςίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφυλαξη, εκ των οποίων η μεριδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Επίσης δημεύτηκαν τα περιουσιακα στοιχεία 13 κατηγορουμένων.Δεσμεύθηκε η περιουσία του Ακη τσοχατζόπουλου ενώ αποδευσμεύθηκαν  3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια).

Η κόρη του Άκη Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024