ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο κα Λίνα Σπανού-Ευσταθίου και το προσωπικό του Δήμου για το άψογο στόλισμα στις τοπικές Κοινότητες, την έδρα του Ιστιαία, αλλά και την Λουτρόπολη Αιδηψού, ενόψει του δεκαπενθημέρου των τριών μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης. Στεκόμαστε περισσότερο στο τουριστικό αραξοβόλι της περιοχής, την λουτρόπολη, που θα δεχθεί και το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, Εδώ, όπου […]

14 Δεκεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο κα Λίνα Σπανού-Ευσταθίου και το προσωπικό του Δήμου για το άψογο στόλισμα στις τοπικές Κοινότητες, την έδρα του Ιστιαία, αλλά και την Λουτρόπολη Αιδηψού, ενόψει του δεκαπενθημέρου των τριών μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης. Στεκόμαστε περισσότερο στο τουριστικό αραξοβόλι της περιοχής, την λουτρόπολη, που θα δεχθεί και το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, Εδώ, όπου κλέβει τις εντυπώσεις πέραν του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ένα έργο μοναδικής αισθητικής στο λιμάνι της. Αναφέρομαι στο φωτεινό δώρο, που γίνεται αντικείμενο θετικού σχολιασμού, τόσο από τους ντόπιους, Όσο κι από τους διερχόμενους. Θ’ ακολουθήσει το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού στο Θερμοπόταμο, με πλούσιο πρόγραμμα.
  • Ξεκινώντας με μια ομάδα ορειβατών για τα βουνά της Βόρειας Εύβοιας διεπίστωσα πόσο μπορεί να «περπατήσει» ο οπρειβατικός – πεζοπορικός τουρισμός στην περιοχή. Ανεβαίνοντας στα 969 μέτρα στο Τελέθριο, στα 1224 μ. Στο Καντήλι, στα 1351 μ. Στον Πυξαριά κι αγναντεύοντας πάνω απ΄τα σύνεφα, γεράκια και κεραυνόπληκτα έλατα – μνημεία της φύσης, τη μοναδική χλωρίδα των δύο Δήμων της, αλλά και τους μαγευτικούς κόλπους Ευβοϊκό, Μαλιακό, Παγασητικό, όπως και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Φυσικά οι υπεύθυνοι πρέπει ν’ αναδείξουν περισσότερο τα μονοπάτια της περιοχής, να δουλέψουν για τις καλύτςρες εντυπώσεις των επισκεπτών και να δημιουργήσουντα κατάλληλα καταφύγια. Όρεξη και όραμα χρειάζεται από τους αρμόδιους…
  • Άριστα τ’ αποτελέσματα του τμήματος Ποιμαντικής κατά των αιρέσεων στη Βόρ. Εύβοια, με το Μητροπολίτη Χαλκίδας να στηρίζει το έργο της και με την παρουσία του. Πρόσφατη προσφορά η πέμπτη Εσπερίδα στη ν Ιστιαία, με τις πέντε καταπληκτικές εισηγήσεις για την «Οικογένεια του εικοστού πρώτου αιώνα».
  • Δεύτερη πατρίδα της έχει κάνει τη Βόρεια Εύβοια η πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του νησιού και ενεργητικότατο μέλος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Δέσποινα Καραμπέτσου. Στη Λουτρόπολη της Αιδηψού και στην Ιστιαία, στο παράρτημα του Επιμελητηρίου, αρχικά και στη συνέχεια στο Μαντούδι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις τριήμερες επιμελητηριακές εκλογές. Με αγάπη φυσικά για το κομμάτι αυτό του νησιού, πάντα και με καίριες θέσεις για τον ιαματικό τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα στη γαστρονομία, αλλά και με όρεξη γενικότερα για την επίλυση των προβλημάτων του κάθε κλάδου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024