Μητσοτάκης: Ε, όχι και τιμητής της κάθαρσης ο Τσίπρας που δεν ήθελε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη

Με τη γραμμή «όλα στο φως, αλλά χωρίς κουκούλες», που εξ αρχής χάραξε ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης η αξιωματική αντιπολίτευση περνά στην αντεπίθεση στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και καταφεύγει σε μεθοδεύσεις που πλήττουν το Κράτος Δικαίου. Από την Εύβοια όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Νέας […]

13 Φεβρουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με τη γραμμή «όλα στο φως, αλλά χωρίς κουκούλες», που εξ αρχής χάραξε ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης η αξιωματική αντιπολίτευση περνά στην αντεπίθεση στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και καταφεύγει σε μεθοδεύσεις που πλήττουν το Κράτος Δικαίου.

Από την Εύβοια όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζει να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του προκειμένου να διακηρυχθεί το πνεύμα ενότητας του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, προλειαίνοντας, όπως πιστεύουν στην Πειραιώς, το έδαφος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές μέσα σε διχαστική ατμόσφαιρα.

Προς την κατεύθυνση της ενότητας αλλά και σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπρόσωπου Ευάγγελου Αντώναρου, λόγω των ανοίκειων εκφράσεων που χρησιμοποίησε κατά του αντιπροέδρου Άδωνη Γεωργιάδη, επίκεινται δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης των βαλλόμενων αλλά γης ηγεσίας από στελέχη του λεγόμενου καραμανλικού μπλοκ.

Η Νέα Δημοκρατία, αν και τάσσεται υπέρ της ταχείας διερεύνησης της υπόθεσης, δεν δέχεται το σκεπτικό το οποίο θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στην υπό σύσταση Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Όπως υποστηρίζουν από την ηγεσία της, επιχειρείται επιλεκτική προσπάθεια ενοχοποίησης στελεχών της αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που μεθοδεύεται η παροχή ασυλίας σε κυβερνητική στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το όνομα του νυν υπουργού Ναυτιλίας αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας που εστάλη στη Βουλή ως υπαίτιος για το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση αναπροσαρμογής της τιμής των φαρμάκων και παρά ταύτα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον εξαίρεσαν από την πρόταση για σύσταση Επιτροπής που υπέβαλλαν στη Βουλή.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης αλλά και την εν γένει στάση της κυβέρνησης αναμένεται να στηλιτεύσουν η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη και οι γαλάζιοι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτη.

Την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν την περιέγραψε ήδη ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοβάρτις».

«Και επειδή παριστάνει ότι δεν άκουσε τις θέσεις μου θα τις επαναλάβω για να μην έχει την παραμικρή απορία: Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι αδιανόητο», τόνισε, «να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τη ζημιά των 100 δισ. ευρώ που προκάλεσαν στη χώρα οι κυβερνητικοί χειρισμοί του πρώτου εξαμήνου του 2015 που, όπως είπε, «θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του». Και κατέληξε: «Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει και τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024
17 Απριλίου 2024