Μητσοτάκης στο «Βήμα»: Αν δοθεί ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού, θα συμφωνήσω με το σπάσιμο της Β’ Αθηνών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να συμφωνήσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β’ Αθήνας, με την προϋπόθεση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. «Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της […]

13 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να συμφωνήσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β’ Αθήνας, με την προϋπόθεση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στο «Βήμα».

«Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, για το ήθος και το ύφος της κυβέρνησης. «Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο επίπεδο γλώσσας και συμπεριφοράς, σε κυβερνητικό κόμμα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού φροντίζει να κρατάει ζωντανή τη χειρότερη μορφή του «αυριανισμού», δήλωσε.

Επισήμανε πως από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε στην ηγεσία της ΝΔ επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις, ωστόσο ο κ. Τσίπρας τορπίλισε κάθε τέτοια δυνατότητα και επέλεξε τοξικό λόγο και την πολιτική της συνειδητής συκοφάντησης. Κατήγγειλε υποκρισία από πλευράς πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα υποπέσει στο αμάρτημα των ανεδαφικών υποσχέσεων απλώς προς άγραν ψήφων.

«Ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα, όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση. Για σκεφτείτε, τι θα τάξει τώρα, που ξέρει ότι θα χάσει. Όμως κανένας δεν θα τον ξαναπιστέψει», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ, είπε ότι είναι επεξεργασμένες και αποτελούν μείγμα ρεαλισμού και ελπίδας, κοστολογημένο και μελετημένο. Προσέθεσε ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του «να πέσει στην παγίδα της παροχολογίας».

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το αναπτυξιακό της σχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπή να συντάσσεται και αυτό το σχέδιο στις Βρυξέλλες».

«Την επόμενη μέρα να υπάρχουν αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί σε μια σειρά από ζητήματα, πολιτικά και πολιτειακά, θα χρειαστεί να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, αλλά στις εκλογές ο καθένας διεκδικεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το κόμμα του», δήλωσε ακόμη, ενώ αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη και το κόμμα του, συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ούτε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ούτε στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο για νέο κόμμα. Αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024