Περιοδείες του Μητροπολίτη Χαλκίδας

Απεβίωσε ο πατέρας του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως π. Ιωάννου Μάρκου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκε Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες πανηγύρισαν τους προστάτες Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους.. Το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του ομωνύμου Ι. Ναού […]

22 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Απεβίωσε ο πατέρας του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως π. Ιωάννου Μάρκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκε Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες πανηγύρισαν τους προστάτες Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους..

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του ομωνύμου Ι. Ναού στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδος και κήρυξε τον θείο λόγο για τους εορτάζοντες Αγίους, παρουσία Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και την συμμετοχή των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Κούτου, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Πρεσβ. Αντωνίου Ρίζου – Εφημερίου του Παρεκκλησίου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018 χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Ενορίας Νεροτριβιάς, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Κυριάκου Δημητρίου και του Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου.

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος των εορταζόντων Αγίων πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ είχε συνάντηση και με τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, για την λειτουργία του οποίου συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο π. Κυριακό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στο χωριό Κουρκουλοί του Δήμου Λίμνης- Μαντουδίου-Αγίας Άννας, όπου στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής, προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του αοιδίμου Νικολάου Μάρκου, πατρός του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024