Χαβιάρι σαλιγκαριού: Βρώσιμες πέρλες από την Αμάρυνθο

Την πρώτη του συγκομιδή λευκού χαβιαριού από αυγά σαλιγκαριού, παρουσίασε φέτος την άνοιξη ο Έλληνας παραγωγός, Κώστας Τσιλίκουνας. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. Σύμφωνα με τον παραγωγό, πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια παραγωγής και συσκευασίας του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΗΜΝΟ Σημειώνεται ότι απόπειρες για […]

9 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την πρώτη του συγκομιδή λευκού χαβιαριού από αυγά σαλιγκαριού, παρουσίασε φέτος την άνοιξη ο Έλληνας παραγωγός, Κώστας Τσιλίκουνας. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. Σύμφωνα με τον παραγωγό, πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια παραγωγής και συσκευασίας του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα.

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΗΜΝΟ

Σημειώνεται ότι απόπειρες για την παραγωγή χαβιαρού από σαλιγκάρι είχαν γίνει επίσης, στη διάρκεια του 2017, από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, καθώς και από την εταιρεία, Αφοι Αφιώνη & Σια Ε.Ε., με έδρα τη Λήμνο.

Όπως λέει ο κύριος Τσιλίκουνας, “μετά από 5 χρόνια δραστηριοποίησης στην εκτροφή σαλιγκαριών, αποφάσισα τον τελευταίο ένα χρόνο να συλλέξω και το χαβιάρι του σαλιγκαριού”.

“Συλλέγω τις πιο καλές και λευκές πέρλες, τις οποίες τοποθετώ σε άλμη, με ανθό αλατιού, δεντρολίβανο και λίγες σταγόνες λεμονιού, χωρίς καμία θερμική ή χημική επεξεργασία. Οι πέρλες συντηρούνται στη συνέχεια στην άλμη και στο ψυγείο”. Γευστικά, το προϊόν συνδυάζεται με τρόφιμα, όπως είναι αλμυρές μπρουσκέτες, με πέστο, αβοκάντο ή τοματίνι, με πράσινες σαλάτες, οστρακοειδή και ζυμαρικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024