Atalanti Hills: Τα σηµεία-κλειδιά της απόφασης του ΣτΕ

Σε διάστημα ενός χρόνου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η εταιρεία Lokros την υλοποίηση της πρώτης φάσης του τουριστικού συγκροτήματος, Atalanti Hills, που βρίσκεται στην περιοχή Έξαρχος, του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας. Αυτό, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) και τη θετική […]

29 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε διάστημα ενός χρόνου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η εταιρεία Lokros την υλοποίηση της πρώτης φάσης του τουριστικού συγκροτήματος, Atalanti Hills, που βρίσκεται στην περιοχή Έξαρχος, του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.

Αυτό, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) και τη θετική γνωμοδότηση, επ’ αυτού, από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης. Στην αγορά κάνουν λόγο για ρηξικέλευθη απόφαση του ΣτΕ, επειδή για πρώτη φορά συνδέεται το δημόσιο συμφέρον με μία τουριστική απόφαση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Πράγματι, όπως αναφέρει η απόφαση 53/2018 του Στ, η επένδυση συμβάλλει στην αναδιάρθρωση του εγχώριου τουρισμού σ’ ένα πιο βιώσιμο και ανταγωνιστικό πλαίσιο, όπως και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι το δικαίωμα στην οικονομική ανάπτυξη μπορεί να συνυπάρξει με το δικαίωμα στο δασικό περιβάλλον.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

  • Προϋπολογισμός 1,5 δισ. ευρώ
  • 3 σύνθετα τουριστικά καταλύματα
  • Συνολική δυναμικότητα: 8.872 κλίνες
  • Ξενοδοχεία και κατοικίες: 420 στρέμματα
  • Κτίρια: 2,56% της έκτασης της ΠΟΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024