Είκοσι δύο κλοπές εξιχνίασε η Ασφάλεια Χαλκίδας

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν σωρεία κλοπών – διαρρήξεων, καθώς και απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε σχολικά συγκροτήματα, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας. Από την ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε η εμπλοκή έξι τουλάχιστον ατόμων, εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί […]

8 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν σωρεία κλοπών – διαρρήξεων, καθώς και απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε σχολικά συγκροτήματα, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Από την ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε η εμπλοκή έξι τουλάχιστον ατόμων, εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τρεις, ηλικίας 17, 18 & 21 ετών.

Οι δράστες, οι οποίοι αποτελούσαν και κινούταν συνήθως ως ομάδα, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορείται και ένας 48χρονος, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η ομάδα τους συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι το Μάιο του 2018, είχαν συνολικά διαπράξει είκοσι δύο κλοπές – διαρρήξεις και τρεις απόπειρες κλοπών από:

  • σχολικά συγκροτήματα (Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια),
  • τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ευβοίας, καθώς και από
  • μία οικία και ένα Κοινοτικό Κατάστημα της περιοχής.

Οι δράστες παραβίαζαν τους χώρους, προκαλώντας συνήθως φθορές, ενώ αφαιρούσαν αντικείμενα από τις αίθουσες, τα κυλικεία και τα γραφεία.

Η λεία τους συμπεριλάμβανε ηλεκτρολογικό – ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρήματα, διάφορα αντικείμενα εκπαιδευτικού περιεχομένου ή μη, εμπορεύματα από τα κυλικεία, έγγραφα, καθώς και κοσμήματα που αφαίρεσαν από το σπίτι.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 21χρονου και του 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος, σε συνεργασία με 25χρονο, ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, για διάπραξη ληστειών και κλοπών, κατηγορούνται για τη κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το Νοέμβριο του 2017 σε περιοχή της Χαλκίδας, καθώς και τον εμπρησμό του, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα  μέλη της ομάδας, καθώς και να τεκμηριωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024