Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου στη Ν. Αρτάκη

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Η επίσκεψή του στην Παναγία τη Φανερωμένη έγινε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη […]

21 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Η επίσκεψή του στην Παναγία τη Φανερωμένη έγινε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε το 311 μ.Χ. στην έδρα της Ιερας Μητροπόλεως, την Πόλη της Χαλκίδος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί, με πρώτο τον εορτάζοντα Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, ενώ προσήλθαν και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσευχηθούν και για τον εορτάζοντα Ιερέα τους.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Μεθόδιο να αγωνίζεται στην ζωή της Εκκλησίας και να αξιοποιεί τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός, παραμένοντας συνεπής στη ζωή της Πίστεως και της αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους, κατά το πρότυπο του προστάτου του Αγίου Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία, έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Άγγελος Μαντάς και κ. Γεώργιος Παπανικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024