Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Αγ. Δημητρίου Λαμίας σε Μοναστήρια της Καρδίτσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου η προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια και αξιοθέατα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας. Τους προσκυνητές συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Ναού π. Δημοσθένης Κουτρομάνος και ο Εφημέριος π. Αθανάσιος Σκαρμούτσος. Πρώτος προορισμός τους ήταν η Ιστορική Ιερά […]

2 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου η προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια και αξιοθέατα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Τους προσκυνητές συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Ναού π. Δημοσθένης Κουτρομάνος και ο Εφημέριος π. Αθανάσιος Σκαρμούτσος.

Πρώτος προορισμός τους ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Κορώνης, στην οποία προσεκύνησαν την χαριτόβρυτο και θαυματουργό κάρα του Οσίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Πολιούχου της Καρδίτσας.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου, στην οποία ο π. Χρυσόστομος τους ξενάγησε και τους ωμίλησε για την ιστορία της μονής. Το μοναστήρι αυτό αριθμεί 30 μοναχούς διαφόρων εθνικοτήτων, που εδώ και 14 χρόνια καταβάλουν προσπάθειες για την επανανοικοδόμηση της.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Λίμνη Πλαστήρα, όπου έκαναν τον γύρω της Λίμνης, θαυμάζοντας το πελώριο Φράγμα, ύψους 80 μέτρων και έκαναν στάση για μεσημεριανό φαγητό.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν και το Ιστορικό Παυσίλυπο, το οποίο ευρίσκεται στο καταπράσινο Πάρκο στο κέντρο της Καρδίτσας.

Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην Λαμία γεμάτοι από πνευματική αγαλλίαση, ανανεώνοντας το ραντεβού τους και για άλλες προσκυνηματικές εξορμήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024