Απατεώνας είχε το θράσος να πάει την ηλικιωμένη στην τράπεζα να σηκώσει χρήματα

Άμεση ήταν η σύλληψη απατεώνα την Τρίτη το πρωί στη Κάτω Τιθορέα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας– Ελάτειας, ενός 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, ο 39χρονος πήγε με αυτοκίνητο στο σπίτι της 83χρονης, στη Κάτω Τιθορέα, προσέγγισε την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι φίλος του γιου της, […]

5 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Άμεση ήταν η σύλληψη απατεώνα την Τρίτη το πρωί στη Κάτω Τιθορέα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας– Ελάτειας, ενός 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, ο 39χρονος πήγε με αυτοκίνητο στο σπίτι της 83χρονης, στη Κάτω Τιθορέα, προσέγγισε την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι φίλος του γιου της, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ακολούθως, έπεισε την 83χρονη να πάει με το αυτοκίνητό του σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, με σκοπό εκείνη να προβεί σε ανάληψη μετρητών και να του παραδώσει επιπλέον χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας – Ελάτειας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 39χρονο.

Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες τραπεζών και χρηματικό ποσό.

Από τους αστυνομικούς, αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη τα χρήματα που της απέσπασε ο 39χρονος, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το αυτοκίνητο.

Ο απατεώνας είχε απασχολήσει και παλαιότερα με ανάλογες ενέργειες τις αστυνομικές αρχές. Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αμφίκλειας – Ελάτειας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024