Σε Χαλκίδα και Βατώντα ιερούργησε ο Μητροπολίτης της Χαλκίδας για την εορτή του προφήτη Ηλία

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία βρίσκονται στις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης. Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 το βράδυ στο παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου […]

20 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία βρίσκονται στις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 το βράδυ στο παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της πόλης, με την συμμετοχή Κληρικών πόλης.

Ο Εσπερινός τελέσθηκε υπαίθρια και συμμετείχαν εκατοντάδες χριστιανοί, με παρόντες από τους επισήμους τονΔήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, τον ευεργέτη της Ι. Μητρόπολης Άγγελο Πνευματικό, κ.ά., ενώ την οποία Υμνωδία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες Σπυρίδων Σιμιτζής και Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη, ο οποίος, εκτός των ενοριακών του καθηκόντων, είναι και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και λειτουργούντων δέκα Πρεσβυτέρων και δύο Διακόνων, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Εν τω μεταξύ, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Παρεκκλησίου Προφήτου Ηλία Βατώντα Νέας Αρτάκης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς προσκυνητές, παρουσία του Ιερού Κλήρου, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, του βουλευτού Ευβοίας Αναστασίου Πρατσόλη και πλήθους προσκυνητών.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό διανεμήθηκε φαγητό, ενώ τα Χορευτικά Τμήματα της Ενορίας, υπό την ευθύνη της πρεσβυτέρας κας. Σταματούλας Μπαφαλούκα – Φιλντίση, προσέφεραν παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους κοπιάσαντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024