,

Χασισοφυτεία -μαμούθ σε ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ»

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 03-08-2018, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας. Συγκεκριμένα, οι […]

7 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 03-08-2018, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικού εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου δέκα (10) στρεμμάτων, εντός του οποίου υπήρχαν δέκα (10) ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης (300) τ.μ. περίπου το καθένα.

Σε πέντε (5) από τα προαναφερόμενα θερμοκήπια, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (753) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και (1,90) μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους (1.100) μέτρων.

Στα υπόλοιπα πέντε (5) θερμοκήπια, εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου περίπου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προσφάτως εκριζωθεί.

Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (38) κιλών και (900) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την ανωτέρω φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος ημεδαπός, καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024