Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ – Δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο οικισμών

Η φωτιά είναι κοντά στα πρώτα σπίτια των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός – Στην περιοχή επιχειρούν 22 οχήματα με 50 πυροσβέστες, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη τέσσερα ελικόπτερα, και δύο πετζετέλ Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Μεσαπίων, στην Εύβοια, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και […]

Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ

12 Αυγούστου 2018

του/της Newsroom

Η φωτιά είναι κοντά στα πρώτα σπίτια των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός – Στην περιοχή επιχειρούν 22 οχήματα με 50 πυροσβέστες, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη τέσσερα ελικόπτερα, και δύο πετζετέλ

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Μεσαπίων, στην Εύβοια, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών ενώ όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ (δύο CL 215 και δύο CL 415), ένα ελικόπτερο Έρικσον και σπεύδουν άλλα τρία ελικόπτερα ( ένα έρικσον και δύο Σινούκ).

https://www.facebook.com/alkibiadisalkibiadis/videos/10156552479378703/

Οι δυνάμεις έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία έγινε στις 3.00 μ.μ. όταν ξέσπασε η φωτιά.

Ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στις 5.00 μ.μ. στην ΕΡΤ είπε ότι οι 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Κοντοδεσπότι.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ Φωτιά στην Εύβοια ΤΩΡΑ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024