Μουσική εκδήλωση από την ενορία Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 η Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου διοργάνωσε εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου με θέμα: «Βόλτα στα Νησιά…», την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, επισκέπτες και παραθεριστές. Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης, σε συνεργασία με τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου κ. […]

28 Αυγούστου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 η Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου διοργάνωσε εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου με θέμα: «Βόλτα στα Νησιά…», την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, επισκέπτες και παραθεριστές.

Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης, σε συνεργασία με τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο και την παραδοσιακή χορωδία του Ι. Ναού, παρουσίασαν τραγούδια από τα νησιά της πατρίδος μας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο  π. Ιωάννης Μπαραμπούτης, καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου και συνεχάρη τον π. Ιωάννη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η Χορωδία τραγούδησε θαυμάσια, ενώ και τα σόλο από τις κυρίες Εφραιμία Βασιλείου-Μπαραμπούτη, Ευαγγελία Κορρού-Καραβά, Μαρία Γεροντίτη, αλλά και τον π. Ιωάννη, έλαβαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από όλους τους παρόντες στην λαμπρή βραδιά.

Την παρουσίαση των τραγουδιών ανέλαβε η Κατηχήτρια κ. Δήμητρα Μπόνου, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο π. Ιωάννης, παρουσιάζοντας τα μέλη της χορωδίας, τους μουσικούς και τον μαέστρο κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο, τον οποίο και επαίνεσε για την άψογη συνεργασία, ώστε η εκδήλωση να είναι επιτυχής, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές και όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της Εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, ο Περιφεριακός Σύμβουλος και Ιατρός κ. Δημήτριος Αργύρης, οι Ιερείς της Αμαρύνθου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν την Πλατεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024