ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μεγάλα παράπονα εκφράζουν οι επισκέπτες στη Λουτρόπολη Αιδηψού, με την τακτική της Τράπεζας Πειραιώς να εφαρμόσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο χειμερινό της πρόγραμμα, όταν η πόλη είναι ακόμη σε πλήρη ακμή, τουριστικά. Αυτό σημαίνει πως η Τράπεζα στη Λουτρόπολη λειτουργεί με δύο υπαλλήλους, μόνο Δευτέρα και Πέμπτη. Βεβαίως κάποιος θα πει ότι οι επισκέπτες […]

B_Evoia

25 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Newsroom

  • Μεγάλα παράπονα εκφράζουν οι επισκέπτες στη Λουτρόπολη Αιδηψού, με την τακτική της Τράπεζας Πειραιώς να εφαρμόσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο χειμερινό της πρόγραμμα, όταν η πόλη είναι ακόμη σε πλήρη ακμή, τουριστικά. Αυτό σημαίνει πως η Τράπεζα στη Λουτρόπολη λειτουργεί με δύο υπαλλήλους, μόνο Δευτέρα και Πέμπτη. Βεβαίως κάποιος θα πει ότι οι επισκέπτες δεν έφθασαν εδώ για να βρουν άκρη στο σύνολο των οικονομικών τους συναλλαγών. Ακόμη όμως και η ανάληψη κάποιων χρημάτων αποτελεί θέμα για αυτούς, αφού το χειμερινό πρόγραμμα δημιουργεί προβλήματα στον εφοδιασμό του A.T.M. Τέλος η επίσκεψη στην Ιστιαία, στο Κεντρικό της Κατάστημα, δεν είναι η καλύτερη λύση χιλιομετρικά και φυσικά οικονομικά.
  •  Ένας από τους σπουδαιότερους χώρους στην Αιδηψό και από τους ελάχιστους παγκοσμίως, που δημιούργησε η φύση, χωρίς όμως συμμετοχή μέχρι σήμερα στην άνοδο του τουριστικού προφίλ της Λουτρόπολης Αιδηψού, γίνεται πλέον σημείο αναφοράς τοπικά αλλά και εκτός συνόρων. Μιλάμε για τον μέχρι πρότινος “κρυμμένο” κάτω από τον ασφαλτοτάπητα, Θερμοπόταμο τον οποίο ένα βύθισμα τον επανέφερε στην επιφάνεια. Φυσικά η αξιοποίηση του, όπως ακούγετε από υπεύθυνα χείλη της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη, με μια σειρά παρεμβάσεων ασφαλείας και αισθητικής. Έτσι ένας χώρος που σε παραπέμπει σε τοπίο της Ισλανδίας, με μοναδικές εικόνες, αν συνδυαστεί με αυτόν των Ιαματικών Πηγών, μπορεί να αποτελέσει απ’ τα ωραιότερα, γεωδυναμικά πάρκα της χώρας και του κόσμου.
  • Η χρόνια ασθένεια του αποχετευτικού συστήματος στη Λουτρόπολη Αιδηψού δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην παραλία της πόλης, ιδιαίτερα στη βιτρίνα της με τα καφέ, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τις πιτσαρίες και το νυφοπάζαρο. Η δυσοσμία, κατά διαστήματα, είναι ανυπόφορη και παρά τις όποιες κατά καιρούς, παρεμβάσεις από τους αρμόδιους, τα αποτελέσματα παραμένουν μηδαμινά. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Αιδηψό, για το αποχετευτικό της και η δήλωση του Φάνη Σπανού ότι “ Η Αιδηψός, ο πιο τουριστικός προορισμός της Στερεάς, αξίζει αλλαγή πορείας στον εν λόγω ζήτημα” τα λέει όλα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024