Έρχονται πρόστιμα 150 ευρώ για ΚΤΕΟ στους αμελείς οδηγούς

Από 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο Νόμος 4530/30-3-18 (άρθρο 55), ο οποίος θα επιβάλλει πρόστιμο 150 ευρώ, σε όσους αμέλησαν την υποχρέωσή τους να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ. Στόχος του νέου αυτού μέτρου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα. Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των […]

26 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Από 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο Νόμος 4530/30-3-18 (άρθρο 55), ο οποίος θα επιβάλλει πρόστιμο 150 ευρώ, σε όσους αμέλησαν την υποχρέωσή τους να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ. Στόχος του νέου αυτού μέτρου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα. Η ίδια διαδικασία δηλαδή που ακολουθήθηκε και στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σχετικά με τα πρόστιμα τα επιβατικά αυτοκίνητα, για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης θα πληρώνουν 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ. Τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 ευρώ, που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxis.

Σημειώνεται ότι ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια. Εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που περνούν κάθε χρόνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024