Κλείδωσε η υποψηφιότητα Φάνη Σπανού για την Περιφέρεια

Νωρίτερα από ότι αναμένονταν κλείνει για την ΝΔ το θέμα της επιλογής υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από έγκυρες πηγές, ο κλήρος έπεσε στον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διαδεχθεί στην ηγεσία του περιφερειακού συνδυασμού τον Κώστα Μπακογιάννη. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μπακογιάννης είχε προσωπικές συναντήσεις με μέλη […]

29 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Νωρίτερα από ότι αναμένονταν κλείνει για την ΝΔ το θέμα της επιλογής υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από έγκυρες πηγές, ο κλήρος έπεσε στον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διαδεχθεί στην ηγεσία του περιφερειακού συνδυασμού τον Κώστα Μπακογιάννη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μπακογιάννης είχε προσωπικές συναντήσεις με μέλη του συνδυασμού του, όσοι βέβαια επιθυμούν να συνεχίσουν ως αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, για ν’ ακούσει την άποψη τους σχετικά με την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη στις προσεχείς εκλογές.

Όπως είναι γνωστό αρκετοί σύμβουλοι του έχουν επιλέξει να δοκιμασθούν είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, οπότε προκύπτει θέμα αναπλήρωσης τους και παράλληλα η επιλογή του επικεφαλής του συνδυασμού.

«Η μετά Μπακογιάννη εποχή είναι δύσκολη και ορατός ο κίνδυνος η περιφέρεια Στερεάς να αλλάζει χρώμα», έλεγε το βράδυ στην εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, εκφράζοντας και τις επί μέρους επιφυλάξεις του μετά την θέσπιση του νέου εκλογικού νόμου.

Ο αρχικός προσανατολισμός στο πρόσωπο του βουλευτή της Εύβοιας Σίμου Κεδίκογλου δεν τελεσφόρησε, ούτε και η ανάλογη κίνηση στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου.

Έτσι εδώ και λίγες εβδομάδες το ενδιαφέρον περιστρέφονταν σε τέσσερα πρόσωπα, τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Θέμη Χειμάρα, τον επίσης πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Περλεπέ και τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο. Ο κ. Χειμάρας όμως, εδώ και καιρό είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής και μάλλον η επιθυμία του θα ικανοποιηθεί. Από την άλλη ο κ. Περλεπές αναφέρθηκε ότι έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος επίσης έχει δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. οπότε όλα συνέκλιναν στο πρόσωπο του Φάνη Σπανού, ο οποίος όμως είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Δήμο Χαλκιδαίων.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι διαδραμάτισε η παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη, τόσο προς τα μέλη του συνδυασμού του, όσο και προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση να κλείσει σύντομα το θέμα πριν οριστικοποιηθούν υποψηφιότητες από άλλους πολιτικούς χώρους και συνεκτιμώντας τα έως τώρα δεδομένα, πρότεινε τον κ. Σπανό.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Σπανός βρέθηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πλάι στον κ. Μπακογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024