Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Στερεά

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σε πέντε περιφέρειες η κατηγορία κινδύνου είναι 4 Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία), Πελοπόννησο, […]

4 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σε πέντε περιφέρειες η κατηγορία κινδύνου είναι 4

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία), Πελοπόννησο, (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αχαΐα) και στα Ιόνια Νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), με την κατηγορία κινδύνου να έχει οριστεί στο 4 στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Γ.Γ.Π.Π έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024