ΤΑΞΙΔΕΥΩ: Στην Ευρυτανία, την μικρή «Ελβετία» της Στερεάς

Μπορεί ο δύσκολος δρόμος από Λαμία για Καρπενήσι, να σας αναγκάσει να κινηθείτε με χαμηλές ταχύτητες, αν και η παράκαμψη Μακρακώμης έχει βοηθήσει σημαντικά τους οδηγούς, εν τούτοις θα σας ανταμείψουν μερικά από τα ωραιότερα τοπία, με τα οποία η φύση προίκισε την Ευρυτανική γη. Η μικρή «Ελβετία» της Στερεάς δεν είναι γνωστή μόνο από […]

10 Σεπτεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μπορεί ο δύσκολος δρόμος από Λαμία για Καρπενήσι, να σας αναγκάσει να κινηθείτε με χαμηλές ταχύτητες, αν και η παράκαμψη Μακρακώμης έχει βοηθήσει σημαντικά τους οδηγούς, εν τούτοις θα σας ανταμείψουν μερικά από τα ωραιότερα τοπία, με τα οποία η φύση προίκισε την Ευρυτανική γη.

Η μικρή «Ελβετία» της Στερεάς δεν είναι γνωστή μόνο από την πρωτεύουσά της, Καρπενήσι, που βρίσκεται στην πλαγιά του Βελουχίου και τα εντυπωσιακά τριγύρω του αλπικά τοπία, αλλά από την τοποθεσία Κεφαλόβρυσο, όπου σκοτώθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης και την Παναγία την Προυσότισσα, με τον φιλοξενούμενό της Γεώργιο Καραϊσκάκη. Επίσης από τα γεγονότα που έγραψαν με χρυσά γράμματα της σελίδες της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή.

Με ορμητήριο το Καρπενήσι μπορείτε να κάνετε τις εκδρομές σας σε τοποθεσίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ εδώ θα γνωρίσετε ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και υπερτροφές της μητέρας φύσης.

Κορυσχάδες, Γαύρος, Σύγκρελλος, Πανταβρέχει, Κρίκελλο, Δομνίτσα, ορισμένες απ’ αυτές, με το Μικρό Χωριό, στα περίχωρα του Καρπενησίου και το Μεγάλο να ξεχωρίζουν. Εδώ όπου ο Αλέξανδρος Καρβέλης μεγαλουργεί με όποιας μορφής τουριστική επιχείρηση καταπιάνεται κι ο Γιάννης Βονόρτας τον ακολουθεί, στο πακέτο γνήσια Ευρυτανικά προϊόντα.

Σημεία αναφοράς των εραστών της αλπικής Ευρυτανίας τα: Πλαστήρι, Γλυκοπλαστείο, Camelot, Heaven, Εν Αμπάραις, Status club, Πέρασμα, Άνεσις, Ελβετία, Saloon Park, Κλαουδάτος, River, Αλ. Καρβέλης, Prestige Café, Γ. Βονόρτας, Retro Café, Season, Bistro, 110Z και Σπίτι του Ψαρά.

Χιλιάδες οι επισκέπτες της και δεκάδες οι επώνυμες προσωπικότητες, κυρίως απ΄ την αθλητική κοινωνία της πατρίδας μας, που χύνουν ποταμούς ιδρώτα, απολαμβάνοντας παράλληλα την ομορφιά και τη γαλήνη της σκιερής και γραφικής Ευρυτανίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024