Δηλώσεις Χ. Σταϊκούρα για την ΠΕΛ

Σήμερα 5 Οκτωβρίου θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σύμφωνα με δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών. Ο προγραμματισμός, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός, γι’ ακόμα μία φορά. Ο βουλευτής Φθιώτιδας Χ. Σταϊκούρας σε σχετική του δήλωση σήμερα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του απέναντι στη συνεχή αναβολή της διεξαγωγής της. Συγκεκριμένα: “Σήμερα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις […]

5 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Σήμερα 5 Οκτωβρίου θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σύμφωνα με δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών. Ο προγραμματισμός, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός, γι’ ακόμα μία φορά. Ο βουλευτής Φθιώτιδας Χ. Σταϊκούρας σε σχετική του δήλωση σήμερα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του απέναντι στη συνεχή αναβολή της διεξαγωγής της.

Συγκεκριμένα:

“Σήμερα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών, θα έπρεπε να ανοίγει τις πύλες της η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, έστω καθυστερημένα και με υποβαθμισμένη, τριήμερη λειτουργία.

Τελικά, οι πύλες δεν άνοιξαν.

Και όπως όλα δείχνουν, παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, η Έκθεση δεν φαίνεται να πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Λαμία στις 27 Ιουλίου 2017, ανέφερε πως: «Δημιουργούμε ένα Φορέα Διαχείρισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, …, έτσι ώστε, μαζί με τον Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα εθνικής εκθεσιακής πολιτικής, τη ΔΕΘ-HELEXPO, να οργανώσουν το πλαίσιο του 2018 για τη Διεθνή Έκθεση Λαμίας».

Αυτά ειπώθηκαν τον Ιούλιο του 2017. Οκτώβριος του 2018, και ο Φορέας ακόμα δημιουργείται…

Στις 09-05-2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, απαντώντας σε Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (υπ’ αρίθμ. 3722/23.02.2018 και 5172/17.04.2018), ανέφερε ότι «η έκθεση θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους (2018) και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εκθέτες για συμμετοχή στην έκθεση».

Στις 13-07-2018, ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κατά την επίσκεψή του στη Λαμία, ανέφερε πως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα λειτουργήσει 5-7 Οκτωβρίου του 2018, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει από τη Βουλή τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να ρυθμιστούν τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του νέου Φορέα.

Συνεχείς δεσμεύσεις, που ουδέποτε τηρήθηκαν. Η σημερινή δε εικόνα των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ, είναι αποκαρδιωτική.

Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, η αδιαφορία και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης και των στελεχών της για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, σε βαθμό που πλέον ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ΠΕΛ!

Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι μεγάλες, συγκεκριμένες και δεν καλύπτονται, ούτε μετατίθενται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024