Διετή ποινή φυλάκισης στον Νίκολα Γκρουέφσκι

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλλε εφετείο των Σκοπίων στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, απορρίπτοντας την έφεση που είχε καταθέσει ως αβάσιμη. Η καταδίκη αφορά σε ηθική αυτουργία στην αγορά ενός θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε δύο ετών φυλάκιση και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γκόικο Πόποφσκι, είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε […]

5 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλλε εφετείο των Σκοπίων στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, απορρίπτοντας την έφεση που είχε καταθέσει ως αβάσιμη.

Η καταδίκη αφορά σε ηθική αυτουργία στην αγορά ενός θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε δύο ετών φυλάκιση και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γκόικο Πόποφσκι, είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ποινή 6,5 ετών για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ωστόσο, το εφετείο δέχθηκε εν μέρει την έφεση του Πόποφσκι, μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 4,6 ετών, ενώ διατηρεί την πρωτοβάθμια απόφαση ως έχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024