,

Η αντιστασιακή από τη Λίμνη Λέλα Καραγιάννη

Αφιέρωμα στην Ηρωίδα «Λέλα Καραγιάννη– Μπουμπουλίνα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. H Λέλα Καραγιάννη υπήρξε από τις γνωστότερες μορφές της αστικής αντίστασης κατά των Γερμανών στην κατοχή, ως ψυχή της αντιστασιακής οργάνωσης “Μπουμπουλίνα”, που είχε ως κύριο στόχο τη διάσωση Βρετανών αξιωματικών και τη διενέργεια σαμποτάζ, ενώ […]

24 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Αφιέρωμα στην Ηρωίδα «Λέλα Καραγιάννη– Μπουμπουλίνα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

H Λέλα Καραγιάννη υπήρξε από τις γνωστότερες μορφές της αστικής αντίστασης κατά των Γερμανών στην κατοχή, ως ψυχή της αντιστασιακής οργάνωσης “Μπουμπουλίνα”, που είχε ως κύριο στόχο τη διάσωση Βρετανών αξιωματικών και τη διενέργεια σαμποτάζ, ενώ το 1944 έγινε και μέλος του κατασκοπευτικού δικτύου “Απόλλων”. Γεννήθηκε 24 Ιουνίου το 1898 στη Λίμνη Ευβοίας, αλλά πέρασε τα περισσότερα χρόνια της στην Αθήνα, όπου ζούσε με το σύζυγό της φαρμακοποιό Γιώργο Καραγιάννη.  Εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το Σεπτέμβρη του 1944, μαζί με άλλους 70.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024