Η Θήβα αναδεικνύει τον πολιτισμό της

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση πολιτισμού “Το Πολιτιστικό Απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης”, στο συνεδριακό κέντρο Θήβας. Η πόλη της Θήβας σε μία προσπάθεια να αναδείξει το πλούσιο πολιτισμικό της υπόβαθρο και να αναπτύξει τον τουρισμό και την οικονομία της, παρουσίασε στην σημερινή ημερίδα τα πιθανά εργαλεία αξιοποίησης και τους τρόπους προβολής τους. Παρευρεθέντες ήταν […]

14 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση πολιτισμού “Το Πολιτιστικό Απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης”, στο συνεδριακό κέντρο Θήβας. Η πόλη της Θήβας σε μία προσπάθεια να αναδείξει το πλούσιο πολιτισμικό της υπόβαθρο και να αναπτύξει τον τουρισμό και την οικονομία της, παρουσίασε στην σημερινή ημερίδα τα πιθανά εργαλεία αξιοποίησης και τους τρόπους προβολής τους.

Παρευρεθέντες ήταν σημαντικοί φορείς του τόπου, οι οποίοι παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος σε συζήτηση που διεξάχθηκε σχετικά με τους τρόπους ανάδειξης της περιοχής, με συντονιστής και αρχικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Παρών ήταν ο Μητροπολίτης Θήβας και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος παρουσίασε το βυζαντινό απόθεμα της περιοχής, καθώς και η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Χαράμη, η οποίο επέδειξε τον πολιτισμικό χάρτη του Νομού.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θηβαίων, την Εφορεία αρχαιοτήτων Βοιωτίας και την κοινότητα διαλόγου “Σύνθεσις”. Αποτέλεσε μια αξιέπαινη προσπάθεια προβολής της ιστορίας της περιοχής και ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση του τουρισμού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024