Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με στόχο να δώσει κίνητρα στα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου η «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο σύνολο της επικράτειας. Την περασμένη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Στάδιο της πόλης γέμισε από παιδιά, μαθητές και μαθήτριες του 3ου […]

18 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Με στόχο να δώσει κίνητρα στα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου η «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο σύνολο της επικράτειας.

Την περασμένη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Στάδιο της πόλης γέμισε από παιδιά, μαθητές και μαθήτριες του 3ου και 4ου Δ.Σ Καρπενησίου, που συμμετείχαν σε διάφορες και ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες -που είχαν σχεδιαστεί από τους  γυμναστές των σχολείων κ. Ντίνα Μπάρλα και Χρήστο Καλαμπάκα. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά -αλλά και οι δάσκαλοι- επιδόθηκαν σε βάδην, σκυταλοδρομίες κ.α. και συνδύασαν το παιχνίδι με την άθληση.

Εξάλλου, με τη συμμετοχή τους σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, εντός κι εκτός σχολείου, έδωσαν το σύνθημα «Ας κινηθούμε» οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου κατά τη διάρκεια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η οποία λόγω καιρού πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου (ενώ είχε οριστεί επίσημα για τις 28/9).

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου οργάνωσαν για τους μαθητές παιχνίδια αντοχής, ταχύτητας και δύναμης με επιστέγασμα έναν μαραθώνιο βαδίσματος που ξεκίνησε από την αυλή του σχολείου και συνεχίστηκε μέχρι το Πάρκο των Αποδήμων Ευρυτάνων για τους μικρότερους μαθητές, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ακολούθησαν τη διαδρομή Σχολείο-περιοχή «Σωτήρα»- περιοχή «στου Γύφτου τη βρύση»-Σχολείο. Αντίστοιχες δράσεις υλοποιήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

«Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου για την ημέρα σχολικού αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Ιουνίου 2024