Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την ίδρυση και λειτουργία νέων Τάξεων Υποδοχής σε επιπλέον 93 Δημοτικά Σχολεία για τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019.
Στόχος αυτής της απόφασης είναι η ένταξη των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά) στο ελληνικό σχολείο με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Όσον αφορά δε τα σχολεία της Εύβοιας, αυτά που αποκτούν τάξεις υποδοχής μαθητών, έπειτα από την απόφαση του Υπουργού Παιδείας είναι το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας.