Ο Θανάσης Μιχελής γιορτάζει σήμερα

Η Λαμία γιορτάζει διπλά σήμερα. Ημέρα εορτής του πολιούχο Ευαγγελιστή Λουκά και επέτειος απελευθέρωσης της πόλης. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Μιχελής προέβη σε ομιλία του, τιμώντας την Λαμία και θυμίζοντας την σημασία αυτής της ημέρας. “18 Οκτωβρίου 1944. Γιορτή του Αγίου Λουκά, πολιούχου της Λαμίας. Ο Άρης Βελουχιώτης με τους αντάρτες του, αφού […]

18 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Η Λαμία γιορτάζει διπλά σήμερα. Ημέρα εορτής του πολιούχο Ευαγγελιστή Λουκά και επέτειος απελευθέρωσης της πόλης. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Μιχελής προέβη σε ομιλία του, τιμώντας την Λαμία και θυμίζοντας την σημασία αυτής της ημέρας.

“18 Οκτωβρίου 1944. Γιορτή του Αγίου Λουκά, πολιούχου της Λαμίας. Ο Άρης Βελουχιώτης με τους αντάρτες του, αφού ήδη είχε απωθήσει τους Γερμανούς και είχε στρατοπεδεύσει στο νότιο τμήμα της πόλης αποφασίζει να μπει επίσημα στην πόλη, δίνοντας έτσι διπλό πανηγυρικό χαρακτήρα στην ημέρα. Ημέρα εορτής του πολιούχου της και με απελευθερωτή τον ΕΛΑΣ. Επικεφαλής ένα γέννημα της Λαμίας, ο πρωτοκαπετάνιος Θανάσης Κλάρας ή Άρης Βελουχιώτης. Πλήθος κόσμου τον υποδέχεται στην οδό Αθηνών (Αμφίσσης τότε) και στην είσοδο της πόλης του προσφέρουν μια ανθοδέσμη. Η Λαμία είναι πλέον ελεύθερη. Δυο ημέρες μετά, εκφωνεί τον ιστορικό του λόγο στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας. Γεγονότα ανεξίτηλα στις μνήμες όσων τα έζησαν αλλά και για τις επόμενες γενιές. Είναι η σύγχρονη ιστορία της πόλης μας”, θυμίζει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024