Τα πολιτικά αστεία είναι καλά, όσο δεν εκλέγονται

“Τι ταπείνωση! Θλιβερός Τσίπρας προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση.. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν”, δήλωσε στις 15 Αυγούστου 2015, η Κατερίνα Παπακώστα. Αυτή ήταν η ανάρτηση της κας Παπακώστα τρία μόλις χρόνια πριν. Βέβαια, εντάξει, οι άνθρωποι οδηγούνται στη λήθη ορισμένες φορές, όμως συνήθως τα πιστεύω τους δεν τα αλλάζουν. Η εν λόγω κυρία να […]

24 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

“Τι ταπείνωση! Θλιβερός Τσίπρας προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση.. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν”, δήλωσε στις 15 Αυγούστου 2015, η Κατερίνα Παπακώστα.

Αυτή ήταν η ανάρτηση της κας Παπακώστα τρία μόλις χρόνια πριν. Βέβαια, εντάξει, οι άνθρωποι οδηγούνται στη λήθη ορισμένες φορές, όμως συνήθως τα πιστεύω τους δεν τα αλλάζουν. Η εν λόγω κυρία να θυμίσουμε πως έναν χρόνο πριν δήλωνε, “δεν είμαι ευκαιριακή, δεν λειτουργώ με σημαίες ευκαιρίες”.

Ωστόσο, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της, στις 29 Αυγούστου 2018, ορκίστηκε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Της παρούσας κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, αυτής που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο “αμοραλιστής”, κατά τα δικά της λεγόμενα, πάντα.

Παρά την κοινώς αποδεκτή θέση, πως ο λόγος που μπορεί να επετεύχθη κάτι τέτοιο είναι η ανάληψη μίας “καρέκλας” από τη μία μεριά και από την άλλη μεριά, μία ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η κα. Παπακώστα συζητά ακόμα για εθνικό συμφέρον. Την ίδια στιγμή που δηλώνει πως ανήκει στην “Καραμανλική Σχολή” και πως δεν λειτουργεί ευκαιριακά, δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως, τονίζει πως “θα ζυγίσουμε τη Συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον θα είμαστε θετικοί”. Αυτό εκφράζει, σχεδόν στο παρά πέντε της Συμφωνίας. Βέβαια, μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Μπορεί η Συμφωνία ν’ αλλάξει βάρος. Ποιος ξέρει;

Το κακό είναι πως τέτοιοι άνθρωποι, χρησιμοποιώντας όρους, άνευ ερμηνευτικού περιεχομένου, δύνανται να πείσουν. Εποφθαλμιούν την οποιαδήποτε θέση εξουσίας, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, με οποιαδήποτε πολιτική γραμμή, υπό τη “σκέπη” του εθνικού συμφέροντος.

Όμως ας μην είμαστε άδικοι. Νεοσυσταθέν κόμμα έχει η κα. Παπακώστα. Δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του. Ας μην παρεξηγούμε τα ανεξήγητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024