Τακτική άσκηση “ΨΑΡΡΟΣ- 2018”

Οι έφεδροι Στρατιώτες και Αξιωματικοί αποτελούν την βασική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι οι δυνάμεις εκείνες, οι οποίες την δεδομένη στιγμή θα ενεργοποιηθούν και θα αποτελέσουν την δύναμη, για οποιαδήποτε απειλή της πατρίδας μας. Στο νομό Φωκίδος στις 18 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε άσκηση ενεργοποίησης των εφέδρων Στρατιωτών και Αξιωματικών στην περιοχή της Άμφισσας και […]

23 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Οι έφεδροι Στρατιώτες και Αξιωματικοί αποτελούν την βασική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι οι δυνάμεις εκείνες, οι οποίες την δεδομένη στιγμή θα ενεργοποιηθούν και θα αποτελέσουν την δύναμη, για οποιαδήποτε απειλή της πατρίδας μας.

Στο νομό Φωκίδος στις 18 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε άσκηση ενεργοποίησης των εφέδρων Στρατιωτών και Αξιωματικών στην περιοχή της Άμφισσας και με εξαιρετική επιτυχία χρησιμοποιήθηκαν, τα νέα οπλικά συστήματα, έγινε δε προσομοίωση συγκεκριμένης αμυντικής διαδικασίας σε συνεργασία με τους εν ενεργεία Αξιωματικούς και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων της Θήβας, και ήταν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΨΑΡΡΟΣ – 2018». Για την συγκεκριμένη άσκηση, έγινε ενεργοποίηση ενός Λόχου Εθνοφυλάκων του Τάγματος Εθνοφυλακής Άμφισσας.

Οι Εθνοφύλακες ανταποκρίθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, υπευθυνότητα και δυναμική, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η περιοχή της Φωκίδας από την αρχαιότητα, την Ρωμαϊκή εποχή, την Βυζαντινή Αυτοκρατορία αλλά και την Μικρασιατική περίοδο (5/42 Σύνταγμα Ευζώνων), αποτελούσε την βάση της Στρατιωτικής δύναμης και του ανθρώπινου δυναμικού των μαχόμενων Δυνάμεων.

Ως Υγειονομικός Αξιωματικός, θα ήθελα να συγχαρώ τους οργανωτές της ασκήσεως «Ψαρρός 2018» αλλά και τον Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, που παρακολούθησαν και συντόνισαν τη συγκεκριμένη άσκηση των εφέδρων Στρατιωτών και Αξιωματικών. Η Φωκίδα μας για μία ακόμη φορά αποδεικνύει άριστη κοινωνική συνοχή και υπευθυνότητα στην Εθνική μας υπόσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024