Θέµα χρόνου το νομοσχέδιο για το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων

ΟιΘέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση και τον καθορισμό των περιβαλλοντικών όρων για το βιομηχανικό πάρκο Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη γραμματεία της κυβέρνησης, για να περάσει στη συνέχεια από διαβούλευση, με προοπτική να έχει ψηφιστεί το αργότερο […]

4 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΟιΘέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση και τον καθορισμό των περιβαλλοντικών όρων για το βιομηχανικό πάρκο Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη γραμματεία της κυβέρνησης, για να περάσει στη συνέχεια από διαβούλευση, με προοπτική να έχει ψηφιστεί το αργότερο σε δύο μήνες από τώρα. Ορισμένες από τις σημαντικότερες βιομηχανίες μετάλλων, χημικών και τροφίμων, μεταξύ των οποίων οι όμιλοι Στασινόπουλου, η ΕΑΒ, η Αλουμίνκο, η Εuropa, θα συμβάλλουν στο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού, συμμετέχοντας στο επιχειρηματικό βιομηχανικό πάρκο Οινοφύτων. Ο φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Πειραιώς.

IN BRIEF

Έκταση βιομηχανικού πάρκου: 11,5 χιλ. στρ.

Συνολικό ύψος επένδυσης: 250 εκατ. ευρώ

Οινόφυτα: 70% της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής

 

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι συναρμοδιοι φορείς, όπως η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο δήμος, αλλά και οι ιδιώτες, έχουν συμφωνήσει για την εκτέλεση του έργου, το οποίο θα προσφέρει ώθηση στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας. Στόχος, μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να μπουν σε τάξη οι βιομηχανικές υποδομές της περιοχής, καθώς λειτουργούν περί τους 17 άναρχους βιομηχανικούς πυρήνες και περίπου 500 επιχειρήσεις στην άτυπη βιομηχανική περιοχή, που έχει δημιουργηθεί.

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Mέσα από την οριοθέτηση της περιοχής του βιομηχανικού πάρκου, προσδοκάται η εξυγίανση της περιοχής των Οινοφύτων, με τη συμβολή του φορέα διαχείρισης του πάρκου. Μέσω του σχεδίου, αναμένεται ότι θα προκύψουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού παραγωγικών δομών και προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή. Εκτιμάται επίσης ότι η οριστικοποίηση του σχεδιασμού διαμόρφωσης της βιομηχανικής περιοχής θα προσελκύσει νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και υποδομές logistics.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024