Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για το χθεσινό δημοψήφισμα

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι προφανώς απόρριψη από την πλευρά του λαού των Σκοπίων, της συμφωνίας για τις Πρέσπες», ανέφερε προσερχόμενος στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Αυτό αλλάζει προφανώς και τους συσχετισμούς στην αντιπολίτευση. Και από εκεί που η αντιπολίτευση δεσμευόταν ότι πρόκειται να ψηφίσει για να […]

1 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι προφανώς απόρριψη από την πλευρά του λαού των Σκοπίων, της συμφωνίας για τις Πρέσπες», ανέφερε προσερχόμενος στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Αυτό αλλάζει προφανώς και τους συσχετισμούς στην αντιπολίτευση. Και από εκεί που η αντιπολίτευση δεσμευόταν ότι πρόκειται να ψηφίσει για να γίνουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, τώρα ουσιαστικά βάζει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Πρώτο θύμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Ζάεφ. Ελπίζουμε ότι το δεύτερο θύμα θα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε επίσης ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Εάν τυχόν περάσουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή των Σκοπίων, τότε προφανώς θα έρθει το ζήτημα προς κύρωση στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι κυβερνητικοί εταίροι. Η διγλωσσία βεβαίως σε κυβερνητικό επίπεδο παραμένει. ‘Αλλη ανάλυση κάνει ο κ. Κοτζιάς άλλη θέση έχει ο κ. Καμμένος. Όλα αυτά προφανώς επηρεάζουν και δημιουργούν συνθήκες ελλείψεως πολιτικής σταθερότητας».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ ετοιμάζεται για πρόταση δυσπιστίας το Δεκέμβριο, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα κάνει κάθε τι που μπορεί, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην περάσει αυτή η εθνικά επιβλαβής και επιζήμια συμφωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024