Τριήμερο “Κλεισθένη”

Σήμερα ξεκινά το συνέδριο με θέμα “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, το οποίο διοργανώνεται από μη ιδιωτικό φορέα και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο μετά την ψήφιση του νόμου -με 74 εισηγήσεις, 32 συντονιστές ειδικούς επιστήμονες και περισσότερες από 150 συμμετοχές στελεχών της αυτοδιοίκησης. Το συνέδριο “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” […]

25 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Σήμερα ξεκινά το συνέδριο με θέμα “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, το οποίο διοργανώνεται από μη ιδιωτικό φορέα και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο μετά την ψήφιση του νόμου -με 74 εισηγήσεις, 32 συντονιστές ειδικούς επιστήμονες και περισσότερες από 150 συμμετοχές στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Το συνέδριο “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, στις 25 – 27 Οκτωβρίου 2018.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”.

Το μεγαλύτερο μέρος του, όμως, θα εστιάσει και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένονται περισσότερες από 150 συμμετοχές στελεχών και εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης, Δημάρχων, Εκπροσώπων Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, Εκτελεστικών Γραμματέων Περιφερειών, Γενικών Γραμματέων Δήμων και Υπηρεσιακών Στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Στο 3ήμερο Συνέδριο αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 32 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι εργασίες του θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018  στις 9.00 το πρωί  στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου προβλέπει… ξενάγηση σε τοπόσημα της πόλης, επίσκεψη στους Κορυσχάδες και στον πεστροφογεννητικό σταθμό στον Γαύρο Ευρυτανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024