Προχωρούν οι εργασίες του Νέου Νοσοκομείου

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Κατασκευή” Α.Τ.Ε., Κυριάκο Χαϊδεμένο, υπογράφηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την κατασκευή των Συνοδών Έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αρχικού προϋπολογισμού 2.173.086€. Πρόκειται για την τελική απαιτούμενη πράξη, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, αλλά και για […]

9 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Κατασκευή” Α.Τ.Ε., Κυριάκο Χαϊδεμένο, υπογράφηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την κατασκευή των Συνοδών Έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αρχικού προϋπολογισμού 2.173.086€.

Πρόκειται για την τελική απαιτούμενη πράξη, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, αλλά και για όλη την Εύβοια, όπως είναι το Νέο Νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο έργο που συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”, ενώ το ποσό των 252.000€ του ΦΠΑ, που δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη, θα καταβληθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, προβλέπεται η διαμόρφωση οδού πρόσβασης στο Νέο Νοσοκομείο, δίκτυο μεταφοράς ομβρίων υδάτων του περιβάλλοντος χώρου και δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων του Νοσοκομείου, καθώς και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων της οδού πρόσβασης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο Δήμος Χαλκιδέων τήρησε απαρέγκλιτα τις διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος για τη δημοπράτηση των Συνοδών Έργων και φυσικά αυτές οι διαδικασίες περιείχαν απαιτήσεις, που κανείς δεν μπορούσε να τις παρακάμψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024