Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Εύβοια  

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν  ναρκωτικά σε περιοχές των Ψαχνών και της Χαλκίδας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε  τις 21-απογευματινές ώρες της Παρασκευής, σε περιοχές του Δήμου Μεσσαπίων και της Χαλκίδας, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα. Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας, […]

22 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν  ναρκωτικά σε περιοχές των Ψαχνών και της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε  τις 21-απογευματινές ώρες της Παρασκευής, σε περιοχές του Δήμου Μεσσαπίων και της Χαλκίδας, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα.

Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων δύο άνδρες, ηλικίας 66 και 40 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 61 και 38 ετών, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή – διακίνηση).

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται οκτώ επιπλέον άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 43 ετών και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη, ηλικίας 36, 44, 36 και 70 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017 και διέθετε ιεραρχική δομή, με τα μέλη της να έχουν διακριτούς, μεταξύ τους, ρόλους.

Ο 66χρονος είχε τον ηγετικό ρόλο, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν αναλάβει το ρόλο της επεξεργασίας και περαιτέρω διακίνησης της κάνναβης.

Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των συλληφθέντων, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Λαμίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 1 κιλού και 230 γραμμαρίων,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 4.350 ευρώ,
  • 9 κινητά τηλέφωνα και
  • πληθώρα νάιλον συσκευασιών, για τη συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων κάνναβης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024