Επανεκκίνηση του έργου Αν. Βιστρίτσας

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια, αρχίζουν ξανά οι εργασίες του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας Φθιώτιδας». Ένα έργο που αφορά τον αναδασμό και την άρδευση, με υπόγειο δίκτυο, 24.000 περίπου στρεμμάτων μεταξύ της Υπάτης και της Σπερχειάδας και αναμένεται να έχει σοβαρή επίδραση στην αγροτική παράγωγη και, […]

22 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια, αρχίζουν ξανά οι εργασίες του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας Φθιώτιδας».

Ένα έργο που αφορά τον αναδασμό και την άρδευση, με υπόγειο δίκτυο, 24.000 περίπου στρεμμάτων μεταξύ της Υπάτης και της Σπερχειάδας και αναμένεται να έχει σοβαρή επίδραση στην αγροτική παράγωγη και, γενικότερα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας.

Το έργο, που η μελέτη του εγκρίθηκε το 2009, δημοπρατήθηκε το 2012, με συμβατικό προϋπολογισμό 23.646.959,05 €, πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι την διακοπή των εργασιών και την οριστική διάλυση της εργολαβίας το 2017.

Με την χτεσινή Υπουργική Απόφαση, το έργο επανεκκινείται άμεσα, με Προϊσταμένη Αρχή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Διευθύνουσα Υπηρεσία (επίβλεψη) την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024