Πόλος έλξης για τους αθλητές γίνεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το Καρπενήσι.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 8 και 9/12, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου “Παύλος Μπακογιάννης” την κορυφαία χειμερινή αθλητική εκδήλωση κολύμβησης, το “Grand Prix Χριστουγέννων 2018”.
Η εν λόγω διοργάνωση συνιστά ουσιαστικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστής πισίνας (25 μέτρα) και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 200 κορυφαίους αθλητές από όλους τους κολυμβητικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα, μαζί φυσικά με τους συνοδούς τους.
Όσον αφορά στην επιλογή του Καρπενησίου ως τόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου Χριστουγέννων από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός ανέφερε τα εξής:
“Με μότο μας 365 ημέρες το χρόνο στα 965 μέτρα υψόμετρο εδώ και 2 χρόνια εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να κατατάξουμε το Καρπενήσι ψηλά στη λίστα των πόλεων που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλους αγώνες τόσο υδατοσφαίρισης αλλά και κολύμβησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σε άριστη συνεργασία με τη Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, την οποία και ευχαριστώ, και με τη βοήθεια του Δήμου Καρπενησίου, διαθέτουμε το Κολυμβητήριο της πόλης μας, φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις οι οποίες καθιερώνουν το Καρπενήσι ως ένα δημοφιλή αθλητικό προορισμό και για τα σπορ πισίνας, ενώ παράλληλα τονώνουν και την οικονομική ζωή της πόλης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, με στοχευμένες και μεθοδικές κινήσεις καθιερώνει το Καρπενήσι ως έναν δημοφιλή αθλητικό προορισμό και για τα σπορ πισίνας.”
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των Αγώνων:
Σάββατο 8/12/2018
Πρωί : 9:00 – 12:30 (προκριματικοί)
Απόγευμα: 17:00 – 20:00 (τελικοί)
Απονομές: Απόγευμα
Κυριακή 9/12/2018
Πρωί: 9:00 – 12:30 (προκριματικοί)
Απόγευμα: 15:00 – 19:00 (τελικοί)
Απονομές: Απόγευμα