,

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι νέοι δεν μου ζητούν ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ευκαιρίες μου ζητούν για να φτιάξουν τη ζωή τους»

Ως ένα από «τα νέα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής» και-σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» χαρακτήρισε η Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας «RAI» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελιζαμπέτα Καζαλότι πραγματοποιήθηκε σε ένα καφέ των δυτικών προαστίων, στο Μπουρνάζι, μια ακόμη από τις […]

1 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Ως ένα από «τα νέα πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής» και-σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» χαρακτήρισε η Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας «RAI» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελιζαμπέτα Καζαλότι πραγματοποιήθηκε σε ένα καφέ των δυτικών προαστίων, στο Μπουρνάζι, μια ακόμη από τις γειτονιές της Αθήνας την οποία επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης τις προηγούμενες ημέρες χωρίς κάμερες και φυσικά χωρίς κλούβες των ΜΑΤ, ενώ κοντά σε αυτή τη γειτονιά αναμένεται να μεταφέρει και τα γραφεία του κόμματος για να υπογραμμίσει -όπως είπε- τους δεσμούς της Νέας Δημοκρατίας με τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και όσους επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Είμαστε έτοιμοι

“Είμαστε έτοιμοι και έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα βγει η Ελλάδα από αυτή την κρίση, μια κρίση η οποία έχει ήδη κρατήσει 8 χρόνια, έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία και έχει κυρίως πλήξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση «υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και διέλυσε την παραγωγική οικονομία για να παράγει πλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που της ζητούσαν οι Ευρωπαίοι πιστωτές» ώστε «να μπορέσει στη συνέχεια, τώρα λίγο πριν από τις εκλογές, να μοιράσει κάποια επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί πολιτικούς πελάτες. Αυτή δεν είναι μια συνταγή για να πάει μπροστά η χώρα».

Έμφαση σε νέες επενδύσεις και Παιδεία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα πολλές επενδύσεις, για να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων», ενώ δήλωσε με σθένος ότι μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στην Παιδεία, έναν καταλυτικό παράγοντα για τη βελτίωση όχι μόνο της χώρας, αλλά και της ζωής των επόμενων γενεών.

«[..] θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στην Παιδεία μας. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι οι νέοι δεν μου ζητούν ούτε επιδόματα ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο δημόσιο. Ευκαιρίες μου ζητούν για να φτιάξουν τη ζωή τους

Το σύντομο αφιέρωμα που έκανε η RAI στον κ. Μητσοτάκη προβάλλεται από χθες στα δελτία ειδήσεων της γειτονικής μας χώρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024