,

Λαμία: Φέτος, γινόμαστε “Άστεγοι για μία ημέρα” για 6η συνεχή χρονιά!

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν […]

13 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Για 6η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας , είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, ταυτόχρονα με την έξαρση της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια δεν έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη, μιας και πολλοί συμπολίτες μας ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μη μπορώντας, να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως, τροφή, στέγη, φάρμακα και ένδυση.

Για το λόγο αυτό, και φέτος για έκτη χρονιά, την ίδια ημερομηνία, το Σάββατο στις 22 Δεκεμβρίου, θα μείνουμε για 24 ώρες στην Πλατεία Πάρκου, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες, παιχνίδια κλπ.

Όλα τα παραπάνω είδη, θα καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας, για τις μέρες των εορτών, αλλά πάνω απ’ όλα, θα δείξουν έμπρακτα, ότι, τουλάχιστον η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, περισσεύουν.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας, να αγκαλιάσουν με την ίδια ζεστασιά που αγκάλιασαν και τα προηγούμενα χρόνια αυτή την εθελοντική την προσπάθεια, αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας, είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας.

Σας καλούμε, όλες και όλους, να μείνετε μαζί μας «άστεγοι» , έστω και για μια βραδιά, έστω και συμβολικά.

Όλα τα είδη που θα προσφερθούν θα διανεμηθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Με την υποστήριξη :

  • Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»
  • Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ( παράρτημα Λαμίας )
  • Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη»

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Χρήστος Σολόπουλος : 6975228615
Γιάννης Κούτσικος : 6937378138
Θανάσης Θεοδώρου : 6977791796
Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου: 6973039993

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024