Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Στεφάνου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος, Παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. Το απόγευμα της Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στην ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών […]

27 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος, Παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018.

Το απόγευμα της Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στην ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως,

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, κήρυξε και τον θείο λόγο προς τούς πολλούς χριστιανούς που προσήλθαν.

Στις ιερές Ακολουθίες, που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλε χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Χαλκίδας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024